Supravieţuitorii Holocaustului sunt toţi vârstnici şi, deoarece mulţi au fost lipsiţi de o alimentaţie adecvată când erau tineri astăzi, suferă de numeroase probleme medicale. În plus, mulţi trăiesc vieţi izolate şi-au pierdut întreaga familie şi au, de asemenea, probleme psihologice din cauza persecuţiei lor sub regimul nazist, realtează AP.

Mulţi sunt la limita sărăciei, iar costurile suplimentare ale măştilor şi altor echipamente de protecţie, al produselor alimentare şi ale altor cheltuieli legate de pandemie au fost zdrobitoare pentru mulţi, a spus Schneider.

Noile fonduri se adresează evreilor care nu primesc deja pensii din Germania, în primul rând persoanelor care au fugit de nazişti şi au ajuns în Rusia şi în alte părţi în timpul războiului.

Schneider a spus că aproximativ 50% dintre supravieţuitorii Holocaustului din SUA locuiesc în Brooklyn şi au fost deosebit de afectaţi când New Yorkul a fost centrul focarului american, dar acum cifrele arată mai rău în Israel şi în alte locuri.

„Este o calamitate continuă”, a spus el.

Fiecare dintre aceşti supravieţuitori va primi două plăţi de 1.200 de euro în următorii doi ani, printr-un angajament global de aproximativ 564 de milioane de euro.

Ca urmare a negocierilor începând cu 1952, guvernul german a plătit mai mult de 80 de miliarde de dolari în despăgubiri pentru Holocaust.

O parte din negocierile anuale ale Conferinţei privind revendicările includ, de asemenea, colaborarea cu Germania pentru a extinde numărul de persoane eligibile pentru despăgubiri.

Anul acesta, guvernul german a fost de acord să recunoască 27 de „ghetouri” din Bulgaria şi România, permiţând supravieţuitorilor aflaţi în acele locuri să primească plăţi compensatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]