Guvernul francez a declarat miercuri o stare de urgenţă a sănătăţii publice.

Anunţând decizia, guvernul a precizat că epidemia COVID-19 este un dezastru de sănătate publică care a pus în pericol sănătatea populaţiei şi a justifică adoptarea unor măsuri stricte.

„Având în vedere răspândirea sa pe teritoriul naţional, epidemia Covid-19 constituie un dezastru de sănătate care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică declararea unei stări de urgenţă medicală, astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile de sănătate suportate şi adecvate circumstanţelor de timp şi loc ”, indică raportul Consiliului de Miniştri.

Preşedintele Emmanuel Macron va susţine o declaraţie la 21:00, ora României unde este de aşteptat să anunţe noi măsuri menite să combată răspândirea coronavirusului.

Declaraţii Macron:

“Nu am pierdut controlul, suntem într-o situaţie îngrijorătoare care nu ne permite să fim nici inactivi, nici în panică. Am învăţat din primul val. Suntem în ceea ce a fost adesea numit al doilea val şi se răspândeşte în toată Europa “.

„Decizia pe care am luat-o de a impune o carantină între ora 21:00 şi 06:00 se aplică regiunii Ile-de-France şi în opt metropole: Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Rouen, Toulouse, Montpellier. Această interdicţie de a ieşi afară va începe în această sâmbătă la miezul nopţii. Va dura patru săptămâni ”, explică şeful statului francez

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]