Franţa ar putea înregistra o scădere economică de 4,5% în trimestrul al patrulea din 2020, în contextul noilor restricţii antiepidemice, iar scăderea economică pe întregul an este estimată a fi de 9%, conform estimărilor Institutului Naţional pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE).

 

După creşterea economică puternică înregistrată în trimestrul al treilea, de 18,7%, în trimestrul al patrulea Franţa ar putea înregistra o scădere de 4,5%, a anunţat miercuri Institutul Naţional pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE), citat de cotidianul Le Figaro.

 

Analiştii anticipaseră pentru ultimul trimestru al anului 2020 o scădere cuprinsă între 2,5% şi 6%. Franţa a înregistrat o scădere economică de 13,8% în trimestrul doi din 2020, în contextul restricţiilor antiepidemice.

 

“Pe de o parte, prima relaxare a măsurilor antiepidemice a generat o relansare economică mai puternică decât se anticipa. Pe de altă parte, în sens invers, reintensificarea epidemiei afectează activitatea economică în trimestrul al patrulea”, precizează Institutul Naţional pentru Statistică şi Studii Economice (INSEE).

 

Pe întregul an 2020, Franţa ar putea înregistra o scădere de 9% a valorii PIB-ului, în raport cu anul 2019. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]