Economia mondială va înregistra o scădere de 4,4% anul acesta, în contextul efectelor restricţiilor aplicate în pandemie, estimează Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform agenţiei Associated Press.

Potrivit estimărilor FMI, scăderea economică de 4,4% la nivel global este cea mai gravă de după Marea Depresiune din anii 1930.

În timpul crizei financiare din 2008, scăderea economică la nivel mondial a fost de 0,1%.

Totuşi, comparativ cu estimările din iunie, Fondul Monetar Internaţional a îmbunătăţit perspectivele economiei mondiale cu 0,8%.

“Chiar dacă economia mondială tinde să îşi revină, creşterea va fi lungă, inegală şi incertă. Relansarea economică nu este sigură cât timp pandemia continuă să se răspândească”, afirmă Gita Gopinath, economistul-şef al Fondului Monetar Internaţional.

Pentru anul 2021, FMI preconizează o creştere economică de 5,2% la nivel mondial, cu 0,2% mai puţin decât estimarea din iunie.

În cazul Statelor Unite, scăderea economică ar urma să fie de 4,3% anul acesta, urmată de o creştere de 3,1% în 2021, conform FMI.

China, a doua economie din lume, va avea o creştere de 1,9% anul acesta (faţă de 6,1% în 2019), iar în 2021 activităţile economice chineze ar urma să genereze o creştere de 8,2%.

Potrivit estimărilor FMI, zona euro ar urma să înregistreze o scădere economică de 8,3% anul acesta, urmată de o creştere de 5,2% în 2021.

Scăderea economică a Indiei ar urma să fie de 10,3% anul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].