Potrivit deciziei Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad, interdicţia intră în vigoare duminică.

„Se interzic, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 25.10.2020, drumeţiile, raliurile, competiţiile sportive, activităţile turistice şi de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri şi alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale judeţului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate şi nemarcate etc.,) cu excepţia vehiculelor care desfăşoară activităţi autorizate în zonă. Nu intră sub această interdicţie competiţiile şi activităţile care se desfăşoară pe drumurile de interes naţional, judeţean şi local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri”, se arată în hotărâre.

Autorităţile anunţă că perioada poate fi prelungită în funcţie de situaţia epidemilogică.

Decizia a fost luată având în vedere situaţia epidemiologică de pe raza judeţului Arad, în ceea ce priveşte pesta porcină africană şi a confirmării unui nou focar în localitatea Socodor, şi evoluţia bolii la mistreţi, pe raza Fondurilor de vânătoare Şiria, Arăneag şi Conop.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]