Nicăieri nu-i ca acasă şi românii ştiu asta.  Anul trecut s-au cumpărat peste 560.000 de imobile la nivel naţional, iar din ianuarie 2020 până acum s-au vândut peste 460.000 de mii. Dacă trendul de creştere a vânzărilor continuă, specialiştii spun că vom depăşi cifrele de anul trecut. Doar în luna octombrie s-au finalizat peste 84.000 de tranzacţii. Multe dintre ele, luate fără credite. Alexandru Ispir are o agenţie imobiliară şi îţi spune care este motivul.

 

„Explicaţia ar fi că între martie şi sfârşitul lui iunie, din cauza pandemiei, lumea nu a putut să-şi încheie toate contractele şi nu a putut să achiziţioneze fizic.Tot ce nu s-a achiziţionat în această perioadă, au început să fie achiziţionate după luna iunie. Foarte multe apartamente contractate în ultimul an de zile au fost finalizate în această toamnă, începând cu luna septembrie. O parte mare din ante-contracte au fost finalizate în luna octombrie”, spune Alexandru Ispir, manager Otho Estate, agenţie imobiliară.

 

Experţii au estimat creşteri în vânzări la apartamentele cu trei şi patru camere, întrucât tinerii tânjesc după un spaţiu în plus pentru birou. Totuşi, garsonierele şi apartamentele cu două camere rămân în topul vânzărilor. În Bucureşti zonele populare sunt în continuare cele centrale şi de nord. 

 

„S-au vândut şi case istorice, s-au vândut şi proprietăţi de lux în zona de nord. Unele date sunt publice, unele… nu. Multe dintre contracte au fost şi confidenţiale. Garsonierele şi apartamentele de două camere s-au vândut cel mai mult”, explică Alexandru Ispir.

 

Preţuri imobiliare Bucureşti:

  • Penthouse-uri: peste 160.000 de euro
  • Case şi palate în zona centrală: peste 5 mil. de euro
  • Case tip rezidenţiale în zona de nord: peste 2-3 mil. de euro 

Preţuri locuinţe în blocuri noi în Bucureşti:

  • Apartamente cu o cameră: 30-60.000 de euro
  • Apartamente cu 2 camere: 70-100.000 de euro
  • Apartamente cu 3 camere: 90-140.000 de euro

Proprietăţi rezidenţiale scoase la vânzare în iulie-septembrie 2020:

  • Bucureşti – 7.800 unităţi 
  • Timişoara – 2.500 unităţi 
  • Iaşi – 1.400 unităţi
  • Braşov – 1.200 unităţi

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]