Dacă te întrebai care este cea mai rezistentă vietate, află că este vorba despre un gândac! Cercetătorii i-au descoperit în sfârşit secretul!

Este cunoscut ca gândacul de fier pentru că este aproape indestructibil. Poate rezista la o greutate de 39 de mii de ori mai mare decât cea proprie! Numele ştiinţific este Zopherinae (Zo-fe-ri-ne) şi i-a fascinat pe cercetători cu exoscheltul lui asemănător cu o stâncă.

 

Gândacul este atât de rezistent încât poate să supravieţuiască atunci când este călcat de o maşină cu forţa de 100N.

 

De ce este acest tip de gândac atât de rezistent? Echipa de cercetători i-au scanat tot corpul pentru răspuns. Şi au descoperit că acesta are elitre, adică aripi modificate care s-au intercalat ca un puzzle. Cercetătorii vor să aplice descoperirea pentru a face structuri indestructibile în lumea reală. Descoperirile au fost publicate în jurnalul Nature.

[embedded content]

PABLO ZAVATTIERI – CERCETĂTOR UNIVERSITATEA PURDUE: Pentru noi, dacă am aplica o asemenea structură, ne-ar putea oferi timpul necesar pentru evacuarea unei clădiri, de exemplu. Acum că am observat şi am confirmat că acest gândac are geometria optimă, putem să ne întoarcem la modele şi să înţelegem de ce. Pentru că dacă înţelegem, putem extrapola la alte materiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]