S-ar putea să nu îţi mai duci deloc copii la şcoală în curând. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat aseară, la şedinţa de Guvern, că printre măsurile necesare pentru a controla extinderea pandemiei este.. trecerea şcolii la regimul online. Alina este elevă în clasa a 11-a, la Colegiul Naţional din Iaşi.

 

A închide şcolile din zonele rurale în care sunt cazuri izolate este sinucidere intelecuală, îţi spune tânăra. Înţelege, în schimb, necesitatea acestei decizii în oraşele sau localităţile cu rată mare de infectare. În zilele următoare Alina şi colegii ei îşi vor spune pa.

 

Când se vor revedea nu ştiu. În schimb, Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar îţi spune că anunţul era previzibil, având în vedere că numărul cazurilor a crescut de 7 ori de la începerea anului şcolar. 

 

ALINA SAVA, elevă, preşedintele Consiliului Elevilor Iaşi: În comunităţile în care virusul nu face ravagii, în comunităţile în care educaţia se rezumă doar şi doar la interacţiunea faţă în faţă, măsura luată de domnul Preşedinte va fi una dezastruoasă. Pentru că necesar într-un oraş ca Iaşi, ca municipiul Iaşi e necesar să închidem şcolile, e un pericol real, dar în satul X fără curent electric, fără tablete, fără nimic. Unde sunt două cazuri şi alea sunt izolate, să închizi şcoala e un fel de sinucidere intelectuală şi un fel de tai aripile elevilor, tai aripile viitorului, aici s-a terminat totul. Este foarte greu ca în momentul în care ieri am fost alături de colegii mei şi ne-am distrat şi am fost la şcoală şi am stat împreună de mâine să spunem că pa şi nu ştim când ne mai vedem. Poate ne vedem peste două săptămâni, poate ne vedem la finalul clasei a 12-a, nimeni nu ştie. 

 

LAVINIU LĂCUSTĂ, preşedintele USLIP Iaşi: Declaraţia nu mă surprinde, eu ca şi punct propriu de vedere mă aşteptam să se ajungă aici pentru că existau şi premise să se ajungă în această situaţie. Făcusem un calcul, am plecat undeva în 15 septembrie de la 1111 şi vorbeam într-o lună şi jumătate de o creştere a numărului de infectări oficiale, ca şi număr de aproximativ 7 ori. Trebuie să fim cinstiţi, învăţământul online nu poate fi echivalat sau nu poate avea aceeaşi calitate cu învăţământul tradiţional, faţă în faţă. O ştim cu toţii asta. Învăţământul online se poate aplica doar în situaţii excepţionale, iar cred că la ora actuală noi traversăm o astfel de perioadă. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]