Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19 deoarece ei îşi desfăşoară activitatea într-un loc cu risc ridicat de infectare.

Reprezentanţii consiliului utilizează datele furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, conform cărora în a cincea săptămână de şcoală au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă o creştere cu 155%. De asemenea, cazurile menţionate reprezintă 14,4% din totalul elevilor infectaţi de la începutul epidemiei.

Elevii mai spun că multe şcoli nu sunt pregătite pentru tranziţia către orele online, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului şi ar elimina necesitatea tranziţiei către cursurile online pentru multe unităţi de învăţământ.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID – 19 în unităţile de învăţământ. Siguranţa elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID – 19. Identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor şi a tranziţiei către învăţământul online, pentru care multe unităţi de învăţământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]