OMV Petrom, o maşinărie de făcut bani, este pe pierdere cu vreo 41 miloane de lei în trimestrul III al anului.  Asta după 18 trimestre consecutive pe plus. Ultima oară când cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti pierdea la nivel trimestrial a fost în 2015. Analistul Adrian Mitroi spune că dacă şi companiile mari au probleme în criză, atunci realitatea economică este mai puţin promiţătoare decât credeam. Expertul spune că în noua economie, performerii nu mai sunt cei din industria carbonului, de exemplu, sau în forţă de muncă brută. Câştigă cei care inovează şi sunt pe trendul economiei de mâine: digitalul.

Adrian Mitroi, analist: „Vorbim de una dintre companiile, dacă nu cea mai importantă, una dintre cele mai importante contributoare la buget. Petrom este ceea ce se numeşte la investitori unul dintre “darling”, o firmă foarte dragă investitorilor. Ea a plătit constant, chiar şi pentru 2019, în condiţii dificile, dividende care contează foarte mult pentru România. Există un semnal despre o încetinire a activităţii economice. Evident, preţul petrolului se vede direct şi în profitabilitatea acestei companii.”

  • Profit net: 826 mil. lei, în scădere însă cu 70% faţă de aceeaşi perioadă din 2019
  • În T3/2020 OMV Petrom a înre­gis­trat vânzări de 5,05 miliarde de lei, în scă­dere cu 26%
  • În T3/2019 preţul unui baril de pe­trol Brent era de 61 do­lari pe baril
  • La finalul lunii septembrie 2020, preţul a scăzut la 41 de dolari pe baril

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]