Economia Germaniei a avut o creştere de 8,2% în trimestrul al treilea din 2020, a anunţat vineri Oficiul german pentru Statistică, dar, în contextul noilor restricţii antiepidemice, există riscul revenirii la scădere în trimestrul al patrulea, conform ediţiei în limba germană a agenţiei Reuters.

Valoarea PIB-ului Germaniei a crescut cu 8,2% în perioada iulie-septembrie, faţă de trimestrul anterior. Analiştii economici estimau o creştere de 7,3%.

În trimestrul al doilea, economia Germaniei scăzuse cu 9,8%, în contextul reducerii activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Experţii se tem că Germania va reveni la scădere economică în ultimul trimestru din 2020, în contextul în care Guvernul Angela Merkel a reimpus restricţii antiepidemice cu impact semnificativ.

Pentru anul acesta, Guvernul Germaniei estimează o scădere economică cuprinsă între 5,5% şi 5,8%, una dintre cele mai grave din perioada postbelică, dar nu atât de puternică precum cea din timpul crizei economice din 2009.

Pentru anul 2021, Ministerul Economiei de la Berlin estimează o creştere a economiei Germaniei cu 4,4%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]