Preşedinţii filialelor Colegiului Medicilor din România au transmis, duminică, solicitarea către autorităţi să realizeze un angajament pentru sănătate, pentru că „aşa nu se mai poate”. Mesajul vine după tragedia din ATI Piatra Neamţ.

Angajamentul pentru sănătate cerut de preşedinţii filialelor Colegiului Medicilor din România implică investiţii în infrastructură, condiţii de muncă sigure.

Am văzut cum Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis în pandemie testare, testare, testare. Acum, după tragedia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, considerăm că autorităţile, toată clasa politică trebuie să participe şi să se implice în realizarea unui angajament pentru sănătate, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice astfel încât, cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate – spitale noi, pentru pacienţi, pentru condiţii de lucru decente şi sigure pentru medicii şi cadrele medicale – pentru România!”, scriu reprezentanţii CMR.

Medicii le cer guvernanţilor să lase promisiunile şi „să facă”.

„Dumneavoastră aveţi deciziile, noi muncim, salvăm pacienţii, dar aşa NU se mai poate! Nu avem destule paturi pentru marii Arşi, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP şi hai să construim! Nu s-a făcut de la Revoluţie până acum, nu este bine, dar haideţi măcar acum, după această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate şi urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, spun preşedinţii filialelor judeţene ale Colegiului Medicilor din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]