N-a fost un reportaj cu camera ascunsă. Asociaţia se prezintă cu mândrie. Condamnă sistemul medical public şi se declară stat în stat.  

De altfel, ultraortodocşii nu apelează la sistemul medical public, refuză testele Corona şi foarte rar se lasă transferaţi la spital, numai atunci când situaţia se complică sever. Un medic din Hasidei Amram îi vizitează cel puţin o dată pe zi. Când se sting, nu se ştie dacă au fost sau nu infectaţi cu SARS-COV-2, situându-se astfel în afara statisticilor oficiale. (Influentul nonagenar Chaim Kanievsky, şeful Curţii rabinice lituaniene, îşi tratează acasă forma gravă de Covid-19).

Prof. dr. Moti Ravid (82 de ani), de două decenii director al spitalului religios Mayanei Hayeshua, unul dintre cei mai apreciaţi manageri medicali din Israel, a fost întrebat de jurnalişti cum a rezistat ca ateu la conducerea unui spital confesional. „Sunt medic”, a răspuns, „iar un pacient e un pacient. Niciodată n-am tratat bolnavii în funcţie de religie,  de culoarea pielii sau de sex”.

Dr. Moti Ravid (foto) a demisionat joi, după o declaraţie care a lezat consiliul de administraţie al spitalului, reproşându-i-se că „pătează onoarea” instituţiei. Rugăminţile ulterioare de a reveni asupra deciziei nu l-au clintit.

Ce spusese dr. Ravid, referindu-se la comunitatea ultraortodocşilor: „N-a mai existat până acum un public atât de nedisciplinat, care omoară oameni. Nu pricep legătura cu religia. E vorba despre un public care s-a obişnuit să primească totul şi să nu dea nimic în schimb”. E strigătul de disperare al unui medic onest care avertizează că oricine ignoră astăzi normele sanitare se poate transforma – fără voie – în călăul celorlalţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]