Oraşele Sânnicolaul Mare şi Ciacova cu localităţile aparţinătoare Cebza, Macedonia, Petroman intră sâmbătă de la ora 12.00 în carantină, a anunţat Prefectura Timiş.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş, au fost mobilizate efective de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră care au misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din localităţi, de a constitui patrule în vederea menţinerii ordinii publice.

„Facem precizarea că la părăsirea zonei de carantină se va prezenta forţelor de ordine legitimaţia de serviciu (pentru instituţiile bugetare) sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnată de către acesta, ori, după caz, declaraţia pe proprie răspundere. În cele două situaţii sunt vizate persoanele care domiciliază pe raza localităţilor carantinate şi desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentaţiei cu apă, comunicaţiilor transporturilor şi activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale”, se arată în comunicat.

De asemenea, purtarea măştii este obligatorie, atât în interior, cât şi la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare sau carantină, în afara domiciliului este interzisă.

Nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi va fi sancţionată în conformitate cu Legea 55/2020, sancţiunile fiind cuprinse între 500 şi 10.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]