Azi e vineri, 16 octombrie. Acolo, pe secţia de ATI neo natologie a Spitalului Marie Curie medicii luptă fără încetare pentru bebeluşii aflaţi în stare gravă. Trebuie cumpărate zilnic material consumabile şi tot felul de medicamente care îi ţin pe cei mici în viaţă.

Claudia este una dintre mămicile care îşi păzeşte puiul legat la tot  felul de fire, într-unn salon micuţ de pe secţia de ATI neonatologie a Spitalului Marie Curie.  Mărturiseşte că băieţelul ei a avut o şansă imensă să fie operat aici de o formă gravă de hernie diafragmatică. Printre vorbele ei gâtuite de emoţie, se aude sunetul sacadat al aparatelor care îi dau viaţă micuţului Eduard. 

Claudia, mama unui bebeluş operat la Marie Curie: Vreau să vă spun că pentru mine acest spital, această secţie împreună cu domnul dr. Cârstoveanu  şi cu domnul profesor Sebastian Ionescu şi întreaga echipă înseamnă viaţa copilului meu, adică totul. Fără ei bebeluşul meu nu ar fi putut supravieţui. Pot să spun că micuţul Eduard a fost printre cei norocoşi pentru că  el a venit pe lune cu o săptămână mai devreme şi s-a făcut pentru el aici un loc

Din păcate, alţi bebeluşi din ţară se sting până să ajungă pe această secţie. Nu sunt locuri pentru toţi. Şi, de parcă asta nu e destu de grav, munca medicilor este împiedicată de un stat incompetent care nu a renunţat încă la ambiţia dosarului cu şină. Sunt deja 3 zile de când aflam cu toţii oficial că cei 800.000 de lei necesari pentru operaţiile şi îngrijirea bebeluşilor care ajung aici cu afecţiuni grave au ajuns la spital.

Nu, asta nu s-a întâmplat încă. Medicul Cârstoveanu ne-a confirmat astăzi că asta se va întâmpla probabil luni. Ştiţi voi, lucruri legate de departamentul economic, financiar, trezorerie…detalii. Detalii care pot face însă diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru cei mici.

Dr. Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii: Au şi ajuns banii la Marie Curie, în acest an 1.300.000 de lei plus 800.000 de lei, rămâne ca la nivelul terapiei intensive aceşti bani să fie folosiţi cum trebuie CUT 

Dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de ATI neo natologie Sp. Marie Curie: Cu trezoreria cred că durează câteva zile, este posibil să-i vedem luni, oricum astăzi am avut nevoie de oxid nitric, şi alte lucruri complicate 

Şi exact cum spune medicul Cârstoveanu este. Astăzi au ajuns pe secţie în urgenţă alţi doi bebeluşi în stare gravă, iar medicul a fost nevoit să mute pe secţia  de  pediatrie doi bebeluşi pentru a le face loc celor nou sosiţi. Aplicaţia deşteaptă a medicului Cârstoveanu spune azi aşa: 22 de bebeluşi în aşteptare, 32 de bebeluşi internaţi, 5 internaţi peste capacitatea secţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].