Miniştrii se schimbă, dar problemele din educaţie rămân. Iar în ultimii 4 ani am avut 5 miniştri şi doi interimari. Toţi au vorbit despre digitalizarea educaţiei, însă nu s-a întâmplat nimic concret.

Astăzi, a avut loc o nouă întâlnire cu oficiali din minister unde a fost discutată strategia de digitalizare. Rezultatele nu o să apară peste noapte, strategia va fi implementată după 2021.

Tinerii din România sunt pe ultimul loc în Uniunea Europeană la competenţele digitale necesare cursurilor online. Expertul în educaţie, Marian Staş, explică ce trebuie cei din minister să schimbe pentru ca digitalizarea să
aibă loc.

„Proiectul de digitalizare nu spune cel mai important adevăr. Că asta va arunca în aer, în sens pozitiv, aranjamentul curricular actual. Deci, dacă mă întrebaţi care ar fi câştigul cel mai important…Ei de ce nu îl spun? De frică. Să nu deranjăm, să nu se supere X, Y, Z. Dar cel mai important impact pe care digitalizarea îl va avea, va fi impactul curricular, el va forţa acest proces în mod direct. O transformare profundă, pentru că amândouă nu au cum să stea în aceeaşi teacă. Plan cadru centralizat comunist şi digitalizare de secol 21 nu se pupă”, spune Marian Staş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].