Te-ai întrebat vreodată cum ar fi arătat Revoluţia din ’89 dacă erau reţelele de socializare? Îţi arată Robert, pe Instagram. Are 19 ani, este student la Litere în Timişoara şi face practică la Drapelul Roşu. A trăit intens fiecare zi din Decembrie ’89. A filmat momentele importante, iar acum, le împărtăşeşte cu tine.

Robert a luptat pentru libertate şi a postat totul pe Instagram. Inclusiv evenimentele din Bucureşti: discursul şi fuga lui Ceauşescu. Revoluţia a continuat, la fel şi jurnalul de pe Instagram al lui Robert.

În realitate, Robert e Konrad şi nu a trăit acele vremuri. Face parte din generaţia Instagram. Şi a vrut să aducă istoria mai aproape de cei ca el.

„A făcut lucrurile mai lineare, mai uşor de înţeles, mai uşor de digerat pentru generaţia asta. Şi poate, chiar dacă nu au înţeles, la nivel didactic, absolut toate informaţiile, măcar le-a trezit interesul să caute mai mult, să se intereseze”, crede Konrad Gergely-Kiszella, student la Facultatea de Istorie.

În spatele proiectului este Ciprian, un IT-ist, implicat în proiecte de educaţie civică.

„Am folosit imagini din perioada respectivă, înregistrări audio şi video din perioada respectivă, dar am făcut şi foarte mult reenactment, ca să încercărm să scoatem în evidenţă anumite momente cheie. Proiectul, credem, a fost destul de reuşit, a avut destul de mulţi followers pe contul de Instagram pe care l-am creat”, spune Ciprian Cucu, vicepreşedinte Forum Apulum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].