La fel ca toate celelalte momente ale vieţii, menopauza reprezintă o etapă ce trebuie înţeleasă şi acceptată, ba chiar celebrată, aşa cum se întâmplă an de an, pe 18 Octombrie.

Dana Sota, expert în Beauty şi Wellness, nu ocoleşte nici subiecte mai puţin discutate, precum sexualitatea, divorţul, semnele îmbătrânirii sau, în cazul de faţă menopauza. Mai mult, a publicat pe site-ul său un Decalog, la care a adăugat şi un bonus. Astfel, oferă 11 „reguli de aur” care, în opinia sa, reprezintă aspecte-cheie ale perioadei prin care, la rândul ei, a trecut.

Pe principiul că nimic nu trebuie să te surprindă nepregătit, informarea corectă e întotdeauna primul pas. Dana Sota îndeamnă ca documentarea să înceapă chiar înainte de premenopauză, pentru a preveni eventuale neplăceri sau probleme de sănătate. De altfel, vizita la medic nu trebuie nici ea amânată: „Mergi la mediul de familie şi cere îndrumări către specialişti – endocrinolog, ginecolog, nutriţionist, psiholog dacă e cazul, dar şi dermatolog şi fă-ţi analize cât mai amănunţite şi specifice (ecografii, mamografii, markeri, osteodensitometrie,etc)”, scrie ea, adăugând că şi lista de suplimente alimentare trebuie realizată tot cu ajutorul specialistului.

Stilul de viaţă echilibrat ocupă o altă poziţie din Decalogul femeii aflate la menopauză, în lista priorităţilor fiind încurajat un strop de „egoism”. De ce cu ghilimele? Pentru că a te pune pe primul loc e un lucru ce va îmbunătăţi şi viaţa celor din jur. 

Punctul anterior ne conduce către un alt aspect important, anume relaţia cu partenerul de viaţă. Persoana iubită va avea nevoie să „înţelegă mood-urile, frustrările, derapajele, pentru că toate au o explicaţie hormonală”, iar comunicarea deschisă va face întregul proces mai uşor pentru toată lumea.

Dana Sota insistă asupra diferenţei între a te hrăni şi a mânca, adăugând că şi hidratarea e un factor demn de luat în seamă pentru a trece cu bine de perioada instalării menopauzei. 

O rutină de îngrijite adecvată şi odihna suficientă ajută organismul să se regenereze şi să aibă un aspect armonios, o strălucire care vine din interior. Mişcarea are acelaşi rol, alături de alte „lucruri care îţi fac plăcere, îţi stimulează mintea, creativitatea şi feminitatea.”

Bonus, cea de-a unsprezecea regulă este „Nu te delăsa!”. Dana Sota îţi aminteşte că a fi femeie nu ţine cont de vârstă, cu toate că societatea lasă, uneori, o altă impresie. „Nimic mai fals, suntem de nepreţuit!! Avem experienţă de viaţă, ştim multe şi putem face foarte multe lucruri pentru noi, familiile noastre, pasiunile noastre, job-urile noastre, şi societate în general!” adaugă Dana Sota, editorialist, consultant în frumuseţe, prezentator tTV antreprenor, blogger, speaker motivaţional şi scriitor al bestseller-ului Frumuseţea se învaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]