Partidele politice mari din SUA au ca mascote două animale. Partidul Democrat au ca simbol măgarul, iar Partidul Republican un elefant.

Democraţii nu intenţionau să-şi facă măgarul simbol. Doar că, în 1828, opozanţii lui Andrew Jackson i-au deformat numele pentru a citi ”jackass” din cauza spiritului său încăpăţânat. În loc să combată eticheta de ”măgar”, Jackson a inclus imaginea animalului pe posterele campaniei sale şi a câştigat alegerile. Acum ”măgăruşul democrat” este un simbol al modestiei.

Elefantul este folosit ca simbol mai întâi în Războiul civil din 1861-1865. Pe atunci, liderul republicanilor era fondatorul partidului Abraham Lincoln. Totuşi, elefantul devine simbol al republicanilor abia după ce caricaturistul Nats a desenat mai multe animale în campania din 1874. Unul dintre aceste animale era elefantul, pe care a scris ”Votul republican”. În timp, republicanii n-au mai avut încotro şi au adoptat elefantul ca simbol al partidul, sugerând că acesta înseamnă putere, calm sau stabilitate.

RADU NICOLA-DELICOTE, strateg de comunicare politică: Dacă au avut o influenţă sau dacă au o influenţă în faţa electoratului. Răspunsul este ”DA”.  Există anumiţi oameni care pur şi simplu se identifică cu aceste atribute de marketing. Fie că vorbim de, hai să nu-i spunem încăpăţânarea măgăruşului cum este el definit de opoziţie, dar hai să spunem diligenţa măgăruşului sau inteligenţa elefantului cum le place fiecărei tabere să se afirme. Influenţează până la urmă electoratul în sensul în care îl şi ajută să poată să dea mai departe mesajul. 

Îţi mai spun că americanii votează la prezindenţiale într-o marţi din noiembrie. Pentru a participa la alegeri era nevoie de trei zile ca să ajungi la secţia de vot. Totul începe în 1845, iar ”Election Day” a fost aleasă să nu interfereze cu repaosul biblic – duminica şi ziua de târg – miercurea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].