Potrivit unui comunicat al asociaţiei Animal Society, incidentul a avut loc joi în adăpostul de câini al Serviciului Public Ecosal din Galaţi.

Puii sufereau de parvoviroză şi primeau tratament intravenos, fiind în îngrijirea veterinarilor de la Animal Society. „În timp ce aceştia se aflau în pauza de masă, puii au fost ucişi cu bestialitate, fiind loviţi în cap cu un obiect contondent”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Conform acestora, un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului pentru a face constatări şi a demara o anchetă.

„Cumplitul incident de pe data de 14 octombrie a fost o adevărată lovitură pentru mine şi pentru colegii mei. Ceea ce s-a întâmplat este peste puterea noastră de înţelegere şi nu putem decât să sperăm că vinovaţii vor fi aspru pedepsiţi. Salut intervenţia promptă a reprezentanţilor primăriei şi poliţiei, care sunt stupefiaţi, la rândul lor, şi care îşi doresc la fel de mult ca noi ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut”, a declarat Anca Tomescu, preşedintele asociaţiei Animal Society.

Conform Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Animal Society, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi şi cu organizaţia Vier Pfoten, desfăşoară la Galaţi, de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa care are drept obiectiv „gestionarea populaţiei de câini într-un mod uman şi sustenabil şi schimbarea mentalităţii gălăţenilor cu privire la câinii fără stăpân prin implicarea reprezentanţilor societăţii civile şi a altor factori de interes”. Proiectul-pilot include campanii de sterilizare, precum şi acţiuni de informare, şi este prevăzut să dureze până la sfârşitul anului 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]