Astăzi 28 octombrie, miercuri o zi în care se înregistrează în multe ţări vârful săptămânal de teste, s-au înregistrat o serie de recorduri în privinţa numărului de cazuri raportate şi al deceselor>

 • 5.343 de infecţii în România, un nou record şi 107 decese, un nou record
 • 18.820 de infecţii în Polonia, un nou record şi 236 de decese.
 • 15.663 infecţii în Republica Cehă, un nou record.
 • 14.964 de infecţii în Germania, un nou record şi 85 de decese. 
 • 3394 de infecţii în Austria, un nou record şi 22 de decese.
 • 8.616 infecţii în Elveţia, un nou record.
 • 2.605 infecţii în Slovenia, un nou record.
 • 1.980 infecţii în Suedia, un nou record.
 • 346 de decese în Rusia, un nou record şi 16.202 de cazuri noi.
 • 165 de decese în Ucraina, un nou record şi 7.474 de cazuri noi.
 • 415 decese în Iran, un nou record şi 6.824 de cazuri noi.

Lista este în curs de actualizare
 

România. Bilanţ coronavirus 28 octombrie

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. VEZI Situaţia pe judeţe. Capitala rămâne cap de afiş la numărul de infectări. LISTA completă

Suedia

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.980 cazuri noi de coronavirus în Suedia, un număr record după cel înregistrat marţi, conform Agenţiei Suedeze de Sănătate.

Au fost şi nouă decese, potrivit agenţiei ANSA.

Suedia, singura ţară care nu a implementat blocaje împotriva pandemiei are o rată de deces pe cap de locuitor mult mai mare decât vecinii din nord, dar mai mică decât cea a unor ţări europene, precum Spania şi Anglia.

Guvernul suedez a anunţat recent, potrivit „The Local”, că vârstnicilor nu li se mai recomandă autoizolarea. Guvernul a motivat acest lucru cu de rata mai scăzută a infectărilor şi cu impactul izolării asupra sănătăţii mentale

Austria

3.394 de cazuri noi au fost raportate în Austria. Potrivit Ministerului de Interne este un nou record zilnic. De asemenea, au fost raportate 22 de noi decese.

Elveţia

În Elveţia, guvernul a raportat 8.616 noi infecţii şi 24 de decese. Cazurile au crescut brusc în ţară de la începutul lunii octombrie.

Noile cazuri au adus totalul confirmat în Elveţia şi Liechtenstein la 135.658 de cazuri şi 1.954 de decese. Guvernul se întruneşte astăzi pentru a lua în considerare noi restricţii pentru a încetini răspândirea virusului, relatează The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]