Datele Reuters arată că ritmul pandemiei continuă să crească. Au fost necesare doar 32 de zile pentru a trece de la 30 de milioane de cazuri globale la 40 de milioane, comparativ cu cele 38 de zile necesare pentru a ajunge de la 20 la 30 de milioane, cele 44 de zile între 10 şi 20 de milioane şi cele trei luni pentru a ajunge la 10 milioane cazuri de la primele cazuri raportate în Wuhan, China, la începutul lunii ianuarie.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au observat creşteri zilnice record a noilor infecţii, cazurile globale de coronavirus crescând pentru prima dată peste 400.000.

În ultima săptămână au existat în medie aproximativ 347.000 de cazuri în fiecare zi, comparativ cu 292.000 în prima săptămână a lunii octombrie.

Statele Unite, India şi Brazilia rămân cele mai afectate ţări din lume. Cazurile COVID-19 în America de Nord, Centrală şi de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile globale.

Noile cazuri cresc în Europa cu peste 150.000 pe zi, multe ţări, precum România, Italia, Olanda, Germania, Austria, Polonia, Ucraina, Cipru şi Republica Cehă au raportat creşteri record zilnice ale numărului de infecţii cu coronavirus.

Europa reprezintă în prezent peste 17% din cazurile globale şi aproape 22% din decesele legate de virus la nivel mondial. Iar multe state din Europa au impus sau sunt în curs de a impune noi restricţii menite să oprească acestă creştere ce a venit odată cu sezonul rece.

Iranul, ţara din Orientul Mijlociu cel mai afectat de coronavirus, a extins sâmbătă restricţiile şi închiderile din capitala Teheran, în timp ce numărul morţilor a crescut peste 30.000.

De când a început pandemia, peste 1,1 milioane de persoane au murit din cauza COVID-19, rata mortalităţii globale situându-se în jur de 2,8% din totalul cazurilor.

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că numărul total de morţi din cauza COVID-19 s-ar putea dubla la 2 milioane înainte ca un vaccin eficient să fie utilizat pe scară largă şi ar putea fi chiar mai mare fără acţiuni concertate pentru a reduce pandemia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]