Preşedintele Franţei va convoca întâlniri pentru a revizui modul în care ţara tratează pandemia de coronavirus, a transims Palatul Élysée.

Guvernul analizează ce noi restricţii ar trebui impuse pe fondul a ceea ce experţii numesc un al doilea val „brutal” de infecţii COVID-19. Două treimi din populaţia franceză se află deja sub o carantină pe timpul noapţii.

Premierul Jean Castex a declarat că „noile măsuri” sunt „esenţiale”. “Trebuie să vă aşteptaţi la decizii dificile”, a spus ministrul de interne Gérald Darmanin.

În Germania, guvernul Angelei Merkel va ţine o întâlnire de urgenţă cu liderii regionali. Rapoartele media au sugerat că cancelarul are în vedere o “carantină uşoră”: închiderea barurilor şi restaurantelor, interzicerea adunărilor publice, dar menţinerea şcolilor deschise.

Dacă noile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case. Încă nu au fost stabilite pedepsele ce vor fi aplicate în caz contrar.

Deşi autorităţile au încercat să evite un blocaj care să lovească puternic economia ţării, evoluţia epidemică recentă ridică un semnal de alarmă. Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate al Germaniei ar putea atinge curând un punct-limită, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că Germania va ajunge probabil la 20.000 de noi infecţii pe zi până la sfârşitul săptămânii.

În Republica Cehă, o carantină pe timpul nopţii intră în vigoare de miercuri în intevalul 21:00 – 05:00.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]