Grecia se trezeşte în prima zi de lockdown. Se închid toate magazinele care nu vând produse alimentare, iar restaurantele mai pot face doar livrări la domiciliu.

Şcolile rămân deschise doar pentru clasele primare, iar elevii de gimnaziu şi de liceu vor studia online.

Grecii au voie să iasă din casă pentru sport, muncă sau asistenţă medicală. Înainte de asta însă, trebuie să anunţe autorităţile printr-un SMS.

 

Următoarea ţară pe lista lockdownului este Portugalia, care intră în stare de urgenţă de luni, după ce a raportat 5.500 de cazuri într-o singură zi.

Tot de luni şi Letonia, care a avut ieri 357 de cazuri şi 8 morţi, va instaura starea de urgenţă, cu restricţii privind viaţa socială.

 

Cu peste 37 de mii de cazuri la ultima raportare, Italia începe un nou lockdown nocturn între orele 22 şi 5 dimineaţa. Patru regiuni italiene se află acum în zona roşie. Se închid afacerile neesenţiale şi se aplică restricţii pentru cel puţin 16 milioane de cetăţeni.

 

Marea Britanie a început să-şi închidă cetăţenii în casă de două zile, în timp ce Franţa, Spania şi Germania aplică restricţii de câteva săptămâni, fără să apară vreo îmbunătăţire a situaţiei.

 

În cazul nurcilor infectate cu SarsCov2 din Danemarca, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaşte că noua mutaţie a virusului SarsCov2 poate fi o problemă. În acelaşi timp, OMS spune că nu se poate confirma dacă este vorba de o versiune mai puternică a virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]