22 dintre cele 52 de paturi noi, disponibile în containerele din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, vor deveni paturi de terapie intensivă, de îndată ce se va monta o nouă staţie de oxigen, care a fost achiziţionată de spital şi urmează să fie montată în cursul acestei săptămâni.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean Sibiu, marţi, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu sunt, în prezent, 177 de paturi pentru bolnavii COVID-19, fără să existe paturi libere. Judeţul Sibiu are, marţi, pentru a doua zi consecutiv, cea mai mare rată de infectare din ţară, de 6,6 la mia de locuitori.

„Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Judeţean, nu va fi suficient dacă nu luăm şi alte măsuri care să reducă fluxul de pacienţi. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din judeţ de a oferi suport COVID şi măsura de gestionare a cazurilor mai puţin severe de către medicii de familie, avem acum discuţii şi cu Crucea Roşie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul. Nu aş vrea să neglijăm deloc importanţa măsurilor de prevenire a infectărilor, inclusiv în interiorul spitalelor şi centrelor rezidenţiale. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Numărul în creştere al infectărilor cu noul coronavirus la Sibiu ridică de la o săptămâna la alta noi probleme în privinţa spaţiilor de tratare, dar şi de aşteptare şi triaj la Spitalul Judeţean Sibiu, principala unitate medicală din judeţ la care populaţia apelează pentru testare, tratament şi situaţii de urgenţă.

Spitalul nu deserveşte doar pacienţii de SARS-COV 2, spre deosebire de primăvara acestui an, când spitalul a fost desemnat de Ministerul Sănătăţii spital COVID, iar activitatea celorlalte secţii a fost fie restrânsă, fie relocată, în prezent majoritatea secţiilor funcţionează, tocmai pentru a putea acoperi şi alte patologii.

În acest context, mai multe firme au donat spitalului containere cuplate încălzite, pentru fi utilizate pe perioada pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]