Dă-mi voie să-ţi prezint un înlocuitor perfect pentru trotineta ta electrică. E mică, are graţia unui fier de călcat, dar e simpatică şi eficientă. Şi să nu uit, e electrică.

Se numeşte Citroen Ami şi e maşina perfectă pentru drumurile de zi cu zi prin traficul obositor din Bucureşti. Poate e puţin cam mult spus maşină, pentru că e încadrată la categoria cvadriciletelor, ceea ce înseamnă că o poţi conduce de la 16 ani. Da, e chiar mai mică decât un Smart sau o Toyota Aygo. Dacă nu găseşti un loc de parcare normal, o poţi parca transversal. Renaud, de la Petites Observations Automobiles, vede avantajele.

[embedded content]

RENAUD ROUBAUDI, Petites Observations Automobiles: Ceea ce m-a surprins în mod plăcut este demarajul specific unei maşini electrice, cum mă strecor peste tot şi unghiul de virare foarte redus, asta m-a sedus. 

Interiorul e auster, dar bine gândit. Telefonul tău se cuplează pe USB şi devine planşă de bord. Nu are boxe, dar dacă ai o boxă Bluetooth, ai un spaţiu în care o poţi plasa. Datr asta nu-l împiedică pe Julien, de la Petites Observations Automobiles, să-şi dorească mai mult.

JULIEN ROSBURGER, Petites Observations Automobiles: După ce am condus-o o săptămână, da, îmi lipsesc unele lucruri, oglinda retrovizoare e mică, boxa e bună, dar aş fi vrut să am radio şi poate puţin mai mult confort. 

Ceea ce e interesant e că toate componentele de caroserie de pe partea dreaptă se potrivesc şi pe partea stângă şi cele din faţă cu cele din spate. Şi poate cel mai important, se încarcă în doar 3 ore de la orice priză obişnuită. Autonomia e de 75 de kilometri iar viteza maximă nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră. Dar, să fim serioşi, sunt multe zile în care prin Bucureşti te târăşti cu 15 de kilometri pe oră.

Dacă te interesează, costă doar 6000 de euro, dar Julien are o idee şi mai bună.  

JULIEN ROSBURGER, Petites Observations Automobiles: De exemplu, dacă o cumperi în 3, fiecare dă 2.000 de euro. Atunci devine rezonabilă, pentru că o împarţi, eu o folosesc un timp, o folosesc o săptămână, tu o foloseşti o săptămână şi aşa mai departe. 

[embedded content]

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].