Printr-o HG publicată în data de 5 septembrie în Monitorul Oficial, Ludovic Orban l-a numit pe Laurenţiu Baranga în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, cu rang de secretar de stat. Baranga, care urma să fie şef al Oficiului în următorii patru ani, are un CV stufos, cu numeroase diplome şi mai multe funcţii importante, toate obţinute însă după 40 de ani. Născut în 1967, Laurenţiu Baranga şi-a luat diploma de Bacalaureat la 32 de ani, în 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti.

Începând cu 2007, adică la 40 de ani, Laurenţiu Baranga a obţinut o diplomă în Management la Universitatea Ecologică din Bucureşti, a terminat un doctorat la Universitatea Valahia din Târgovişte şi a urmat, printre altele, un curs postuniversitar la Academia de Poliţie. Din 2009 şi până în prezent, Baranga a lucrat la Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), unde a ocupat funcţia director adjunct. Anterior, Baranga devenise în 2008 asistent universitar doctor la Universitatea Titu Maiorescu. Avea 41 de ani şi, conform CV-ului său, nu lucrase nicăieri anterior. 

Din 2012, fostul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor este conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte. Din declaraţia de avere disponibilă pe site-ul universităţii reiese că Baranga deţine două terenuri şi o casă de 110 mp în Vâlcea, conduce un Hyundai din 2011 şi are în derulare două credite bancare, în valoare totală de aproape 100.000 de euro. Din activitatea didactică a obţinut, într-un an, puţin peste 58.000 de lei. 

Laurenţiu Baranga l-a înlocuit în fruntea Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor pe Daniel-Marius Staicu, căruia îi încetase mandatul. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]