Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania încearcă, în parteneriat cu compania de biotehnologie Regeneron, să dezvolte un spray nazal care să protejeze împotriva Covid-19, notează Le Figaro.

 

Ideea este bazată pe principiul terapiei genice introducând prin nas şi gât material genetic în anumite celule care ca răspuns la producerea de anticorpi puternici pentru a împiedica contaminarea cu noul coronavirus.

 

”Avantajul abordării noastre este că nu este nevoie să aveţi un sistem imunitar competent pentru ca acest lucru să fie eficient,” a spus profesorul James Wilson, coordonatorul de proiect pentru Universitatea din Pennsylvania.

 

Testată în prezent pe animale, metoda ar putea proteja de noul coronavirus timp de aproximativ şase luni pentru o singură doză, estimează omul de ştiinţă şi ar putea fi înregistrată pe lângă viitoarele vaccinuri. 

 

Cercetatorii spera că spray-ul va putea induce celulele nazale afectate sa produca anticorpi Regeneron si astfel să blocheze orice infecţie cu SARS-CoV-2 pe drumul către plamani. Ei susţin că efectele secundare ar putea fi mai mici decât cele ale vaccinurilor pe cale de a fi aprobate. Universitatea din Pennsylvania şi Regeneron intenţionează să-şi finalizeze testele pe animale până în ianuarie, înainte de a solicita FDA o autorizare pentru testarea pe oameni.

 

Pionier în terapia genică, James Wilson a fost contactat în februarie de guvernul SUA pentru a afla dacă laboratorul său ar putea folosi această tehnologie cu expansiune rapidă împotriva Covid-19. Dar echipa sa nu a putut avansa decât după dezvoltarea de către compania Regeneron a unui tratament inovator bazat pe un cocktail de anticorpi sintetici. Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a acordat recent o autorizaţie urgentă pentru acest tratament, care este utilizat pentru tratarea preşedintelui Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]