A venit momentul să te bucuri de o înmulţire. Un nou studiu, făcut de unul dintre cele mai bune spitale pentru copii din SUA, arată că limfocitele T, luate din sângele persoanelor care s-au recuperat după o infecţie COVID-19, pot fi multiplicate cu succes în laborator. Vestea şi mai bună este că îşi pot menţine capacitatea de a viza în mod eficient proteinele care sunt esenţiale pentru funcţionarea virusului. Ele pot ajuta persoanele cu afecţiuni cronice să construiască un răspuns imun, înainte de expunerea la virus şi, prin urmare să le protejeze de o infecţie gravă.

„La pacienţii care au trecut deja prin infecţia cu Sars-Cov-2, în afară de anticorpii protectori există şi protecţia asigurată de aceste limfocite T. Pentru că aceste limfocite T au memorie şi în momentul în care s-a trecut o data prin infecţie, organismul este pregătit în momentul în care vine un al doilea contact cu virusul. Extrapolând de aici, putem să ne gândim şi la un tratament, imunoterapie, care să îi ajute pe pacienţii vulnerabili să primească acest tratament, care să fie bazat pe limfocitele T şi acest tratament ar putea să îi ajute, fiind de fapt o profilaxie. S-ar putea face tip transfuzie pentru pacienţii la care ne gândim că ar putea avea o formă severă. Exact principiul plasmei convalescente, ar putea fi folosit şi aici. Sunt destul de multe studii care vin cu date legate de asta şi probabil că în viitorul apropiat, s-ar putea să avem destul de multe reuşite”, spune Adrian Marinescu, medic infecţionist.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]