Cei mai bogaţi 50 de americani valorează mai mult decât averea a jumătate din populaţia Statelor Unite, iar pandemia de COVID-19 continuă să îi favorizeze pe miliardari, notează Bloomberg.

Noile date ale Rezervei Federale din SUA (Fed) arată că 1% din populaţia ţării înregistrează o avere de 34,2 trilioane de dolari, iar cei mai săraci 50% – aproape 165 de milioane de oameni – deţin doar 2,08 trilioane, sau 1,9% din averea tuturor gospodăriilor.

Între timp, cei mai bogaţi 50 de americani au raportat o creştere de 339 de miliarde de dolari de la începutul anului până acum, iar averea totală a acestora a ajuns la aproape două trilioane de dolari.

În plus, 10% din populaţie deţine 88% din piaţa de capital din SUA. Datele publicate de Fed arată că generaţia Millennial, născută între 1981 şi 1996, controlează doar 4,6% din averea Statelor Unite chiar dacă reprezintă cea mai mare parte din forţa de muncă a ţării, cu 72 de milioane de membri. Între timp, afro-americanii deţin aproape acelaşi procent ca acum 30 de ani.

Un studiu al băncii elveţiene UBS şi firmei de consultanţă şi audit PwC spune că averea celor mai bogaţi 2.200 de oameni ai planetei a crescut cu 10,2 trilioane de dolari în T2/2020, cu aproape două trilioane mai mult faţă de perioada de la începutul anului.

Prin contrast, produsul intern brut al Japoniei – a treia economie la nivel mondial – este de aproape 4,9 trilioane de dolari, iar ţara are o populaţie de peste 127 de milioane de locuitori.

Acţiunile Amazon s-au majorat cu peste 60% anul acesta. Drept rezultat, CEO-ul Jeff Bezos a raportat o creştere a averii nete de 55,2 miliarde de dolari în doar câteva luni şi a devenit primul om cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari. Larry Page, cofondatorul Google, a devenit mai bogat cu 18 miliarde de dolari, iar averea lui Elon Musk a crescut cu 70 de miliarde de dolari, CEO-ul Tesla devenind astfel al treilea cel mai bogat om al planetei, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].