Curtea Constituţională a României dezbate miercuri cele două sesizări, ale PNL şi USR, referitoare la numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ în data de 4 noiembrie.

Imaginea articolului CCR dezbate contestaţiile USR şi PNL referitoare la votul pentru Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ

CCR dezbate contestaţiile USR şi PNL referitoare la votul pentru Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ

CCR dezbate sesizarea formulată de USR şi cea formulată de PNL referitoare la Hotărârea Parlamentului nr.29 /2020 privind numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

La aceeaşi dată se va dezbate şi sesizarea USR referitoare la Hotărârea Parlamentului nr.30 /2020 privind numirea lui George Edward Dircă în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

PNL şi USR au depus la CCR sesizarea privind numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ în care au contestat numărul de voturi obţinute, sub cel legal prevăzut.

Liberalii precizează că, potrivit Legii 73/1993, preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor, reuniţi în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a trei propuneri ale Birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul Comisiilor juridice reunite. Astfel, aceştia afirmă că, în contextul în care Florin Iordache a primit 185 de voturi favorabile, nu a fost întrunit numărul necesar de voturi prevăzut de lege – 234 de voturi, pentru ca acesta să fie numit preşedinte al Consiliului Legislativ.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]