Tu câtă încredere ai în informaţiile oferite de autorităţi, despre coronavirus? Pentru că în România, de exemplu oamenii nu au certitudinea că datele, cifrele sau informaţiile oficialilor sunt unele reale. Nu o spun eu, ci Barometrul de Sănătate. Hai să îţi arăt cifrele.

Sondajul a fost realizat de către Centrul de Cercetări Sociologice Larics, între 25 Septembrie şi 16 Octombrie, iar 1000 de persoane, cu vârsta de 18 şi peste 18 ani au răspuns acestui chestionar. Întrebaţi care ar domeniile prioritare pentru Guvernul României, răspunsul principal a fost protejarea locurilor de muncă, urmat de desfăşurarea şcolii în bune condiţii şi luarea de măsuri împotriva infectării cu covid-19.

Care sunt domeniile prioritare pentru guvern, în acest moment?

 

Protejarea locurilor de muncă ale populaţiei – 51,8%

Desfăşurarea şcolii în bune condiţii – 42,5%

Luarea de măsuri împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus/Covid19/SARS Cov2 – 37,2%

 

Iar în ceea ce priveşte informaţiile oficialilor în ceea ce priveşte subiectul COVID-19, peste 43% din populaţie nu are încredere în ele.

Câtă încredere aveţi în informaţiile despre COVID-19, oferite de sursele oficiale?

Foarte puţină încredere – 27,6%

Puţină încredere – 43,7%

Multă încredere – 22,1%

Foarte multă încredere – 4,3%

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]