Terapia asistată de animale are că parte integrantă în proces un animal special instruit. 

Patrupezii sunt un real ajutor pentru copiii cu autism. Terapia produce beneficii la nivel psihic şi fizic-a posturii şi a echilibrului-. Copiii cu autism sunt puşi de foarte multe ori în situaţii dificile şi îşi controlează greu emoşiile Aici intervine câinele de terapie. Cum se poate explică conexiunea  dintre animal şi copil cu autism? Păi hai să îţi spun pe scurt – Copilul cu autism poate întelege un animal deoarce nici el nu se poate baza pe limbaj că formă de comunicare. Lumea lor constă în imagini, sunete, gust şi simţ tactil.

Luciana Mihaela, manager departament de Terapie şi Activităţi Asistate de Animale, a declarat: ”Între copil şi câine se formează o relaţie este un factor care ajută beneficiarul să depasesca moementele grele şi să aibă progrese.  Nu există terapie asistată de animale fără specialist.  Specialistul este cel care întocmeşte planul terapeutic”.

Georgiana Ramona Neagu – psihopedagog, a declarat: ”Studiile au arătat că relaţia copilului cu câinele poate constitui baza pt viitoarele abilităţi de interacţiune socială. Câinele nu judecă, nu respinge. El acceptă şi îl sprijină pe copil indiferent de greutăţile pe care le are, iar copilul ajunge să simtă asta”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]