Tendinţa negativă a fost prezentă la nivelul burselor europene dar şi în SUA, ca urmare a faptului că vânzătorii au preluat cârmele tranzacţionării, iar cumpărătorii s-au retras în alte instrumente financiare.

Astfel, în luna octombrie, indicele principal BET s-a depreciat cu 5,5%, de la 9.007 puncte la 8.510 puncte, într-o lună în care principalelor economii europene li s-au aplicat noi restricţii împotriva răspândirii COVID-19.

Spre comparaţie, cea mai slabă lună de până acum din 2020 a fost martie, cu o prăbuşire de 16,4% a indicelui principal BET, iar pe locul doi se poziţionează februarie cu o scădere de 9%.

Din cele 10 luni de până acum din 2020, cinci au fost pe plus, de la 9% pentru luna mai la 0,1% pentru septembrie, în timp ce restul au înregistrat scăderi de la prăbuşirea de 16,4% din martie 2020, la minusul de 0,5% în iunie.

La final de octombrie 2020, companiile listate la Bursa de la Bucureşti aveau cea mai scăzută valoare de piaţă din martie 2020 încoace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]