Uniunea Europeană a anunţat joi că va contribui cu o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru ca, prin intermediul mecanismului COVAX, ţările cu venituri reduse şi medii să aibă acces la viitorul vaccin împotriva COVID-19. 

Fondurile anunţate joi vor veni în completarea celor 400 de milioane de euro, reprezentând garanţii pe care UE le-a angajat deja pentru COVAX. Uniunea a devenit astfel unul dintre principalii donatori.

„În plină pandemie distrugătoare de COVID-19, este clar că redresarea la nivel mondial va fi posibilă numai dacă toţi cei care au nevoie de vaccinuri sigure şi eficace vor avea acces la acestea. UE îşi intensifică sprijinul acordat mecanismului COVAX în acest scop şi sunt mândră că Team Europe aduce o contribuţie majoră la această iniţiativă. Împreună putem face ca redresarea la nivel mondial să devină o realitate”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Până în prezent, la mecanismul COVAX participă 184 de ţări, 92 dintre acestea fiind economii cu venituri mici şi medii, eligibile să aibă acces la vaccinuri împotriva COVID-19 prin intermediul angajamentului prealabil de achiziţie al mecanismului COVAX. Prin intermediul acestui grant, Comisia şi partenerii săi vor garanta opţiuni de cumpărare a viitoarelor vaccinuri împotriva COVID-19 pentru toţi participanţii la instrument, inclusiv pentru ţările din Africa, zona Caraibilor şi Pacific.

Vaccinurile vor fi achiziţionate şi livrate ţărilor de către Divizia de aprovizionare a UNICEF şi Fondul reînnoibil de acces la vaccinuri al PAHO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]