Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut miercuri (21 octombrie) Regatului Unit să abandoneze orice „tactică de negociere” în discuţiile privind relaţia comercială post-Brexit, care se află în prezent într-un impas, notează Le Figaro. 

 

Marea Britanie are acum o alegere importantă de făcut cu privire la propriul său viitor. Nu este vorba despre alegerea unei tactici de negociere. Este vorba despre alegerea modelului de societate şi a modelului de economie pentru propriul lor viitor,” a declarat el pentru Parlamentul European.

 

Charles Michel a criticat Londra pentru că doreşte să acceseze piaţa unică europeană „putând în acelaşi timp să se abată de la standardele şi reglementările noastre atunci când îi convine”. 

 

În timp ce negocierile sunt mai încurcate ca niciodată, Londra şi Bruxelles-ul sunt angajate de câteva zile într-un joc de ping-pong, chemându-se reciproc să facă un pas unul către celălalt pentru a le debloca.

 

Britanicii solicită o „schimbare fundamentală a abordării UE”, în special asigurarea că europenii sunt gata să facă concesii pentru a se ajunge la rezultatul dorit. ”În ciuda dificultăţilor, un acord este la îndemâna noastră, dacă ambele părţi, suntem gata să lucrăm constructiv în zilele următoare”, deoarece „timpul este foarte limitat”, a declarat Michel Barnier.

 

Discuţiile post-Brexit s-au intensificat joi, când UE a solicitat concesii din partea Londrei pentru a ajunge la un acord de liber schimb la timp, pentru a-l implementa anul viitor. Premierul britanic Boris Johnson a declarat apoi că discuţiile „s-au încheiat” şi a cerut ţării sale să se pregătească pentru un „acord negativ”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]