Bogaţii americani se grăbesc acum să îşi schimbe planurile de administrare a averilor până la sfârşitul anului. Sunt îngrijoraţi că Biden va creşte taxele pe moşteniri. Şi că excepţia care le permite să lase moştenire până la 11,58 milioane de dolari fără taxe pe active sau cadouri ar putea dispărea înainte de termenul de expirare, în 2025. 

 

Biden vrea să readucă impozitul pe moşteniri la nivelurile din 2009. Creşterea impozitului ar finanţa concediile pentru familie şi concediile medicale plătite. Propunerile lui Biden ar reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500, care a urcat cu 3,6% anul acesta.

 

Averile celor mai bogaţi americani au crescut cu 434 de miliarde de dolari în perioada martie-mai. Valoarea netă a miliardarilor americani a crescut cu 15% în cele două luni. Jeff Bezos (Amazon) şi Mark Zuckerberg (Facebook) au avut cele mai mari câştiguri pe perioada crizei.

 

Dragoş Cabat, analist economic: „Ne îndreptăm tot mai mult către o viitoare administraţie democrată, ceea ce, din punctul meu de vedere este bine. Dar din punctul altora de vedere înseamnă o schimbare şi de aici şi neliniştea. Pe termen lung, abordarea social-democrată este una mai modernă, zic eu, şi care are grijă mai mult de omul de rând.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]