Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine, într-o postare făcută miercuri pe Facebook, că responsabilii de soarta românilor trebuie să renunţe la „propaganda sub care încearcă să ascundă situaţia gravă din spitale şi de la ATI”.

„Orban, cu o linişte inconştientă, ne spune de câte ori întâlneşte un microfon că situaţia este sub control şi că avem mai puţine îmbolnăviri ca alţii. Gaşca de lătrăi liberali susţine pe toate televiziunile că totul este bine şi că de fapt suntem cei mai sănătoşi din Europa, dar nu ne dăm seama. Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine chiar dacă ţara lui se află pe primul loc în Europa la mortalitate, în sistemul de sănătate nu mai există locuri pentru cei care se îmbolnăvesc, iar personalul medical este epuizat fizic şi lovit necruţător de pandemie”, a scris Băsescu pe reţeaua de socializare.

Acesta îi critică şi pe cei care susţin că sunt încălcate drepturile românilor prin măsurile restrictive.

„Opozanţi de teapa lui Ponta şi Tăriceanu trâmbiţează încălcarea drepturilor fundamentale, fără să le pese că spitalele nu mai au locuri şi că oameni infectaţi cu SARS COV 2 mor în secţiile ATI şi în mod egal, acasă. (…) Adevărul din spatele declaraţiilor mincinoase precum că au lucrurile sub control nu va putea fi ascuns mult timp”, a mai scris Traian Băsescu.

Acesta propune şapte măsuri „dure pentru a stabiliza situaţia”.

Prima dintre acestea vizează trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19.

Fostul preşedinte mai propune ca angajaţii din ministere, agenţii, primării, consilii judeţene să lucreze de acasă, iar transportul public local din marile oraşe să fie oprit, „dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industrie alimentară, şantiere de construcţii, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit în funcţie de programul respectivelor companii”.

Alte propuneri vizează închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor, închiderea mall-urilor şi intrarea în carantină a celor care vin în ţară.

„Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiştii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale. Transportul feroviar pe distanţe lungi limitat la un singur tren pe zi şi maxim 50 la sută din locuri ocupate”, sunt alte măsuri propuse de Traian Bîăsescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]