Rămâne necunoscută situaţia paturilor de ATI pentru Covid-19. Ceea ce ştim clar este că avem cu 16 mai puţin, începând din această seara, în urma incendiului de la Spitalul Judeţean din Piaţra Neamţ. Ministrul Nelu Tătaru anunţa 1250 de paturi, cu posibilitatea de a le suplimenta la 1500-1600. Nu a revenit cu o situaţie clară, merge în ţară pentru identifica posibile locuri în care ar putea fi transferaţi pacienţii. 

Manager spital Piatra Neamţ: Facem o evaluare în acest moment, tocamai pentru a şti câte paturi putem operaţionaşiza, începând de mâine sau poate chiar de luni.

[embedded content]

„Sunt locuri pentru şase pacienţi Covid-19 pozitivi, pacienţi de Terapie Intensivă. Vor fi duşi direct la spitalul mobil de la Leţcani, unde deschidem încă un salon de şase paturi Terapie Intensivă. Două locuri libere mai erau în urmă cu două ore. Vom putea să absorbim toţi pacienţii cu probleme de la Neamţ. În total vor fi disponibile 18 paturi. Încercăm să rezolvăm problemele de personal”, a spus Carmen Dorobăţ

Terapia Intensivă de la spitalul mobil de la Leţcani, care pe perioada pandemiei este spital Covid-19 şi funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, are o capacitate totală de 100 de locuri.

Diana Cimpoeşu, şef UPU Smurd: Upu Smurd Iaşi şi ISU Iaşi s-au mobilizat pentru trimiterea echipajelor de sprijin şi trasferul pacienţilor critici de la Piatra Neamţ către Iaşi. Au plecat două maşini de victime multiple şi două maşini de terapie intensive. Pregătim acum a treia maşină de terapie intensive şi încă un echipaj de victime multiple care va veni de la Vaslui. 

La Piatra Neamţ a ajuns şi Nelu Tătaru.

[embedded content]

NELU TĂTARU, Ministrul Sănătăţii: Rămâne să evalum si am evaluat perspectiva secţiei de ATI, revenirea la etajul 3 cu tot ce înseamnă dotări şi refacerea secţiei de ATI compromisă, în următoarele 2 săptămâni. 12 paturi la terapie intensivă la fel cum a fost şi până acum. La Iaşi s-a pregătit încă din timpul tragediei un salon special de terapie intensivă pentru persoanle afectate cu personal dedicat. În acest moment eu merg la Iaşi să ma asigur că toţi pacienţii au condiţiile necesare. Pe hârtie, avem peste 4000 de paturi de terapie intensivă. Numărul celor echipate cu oxigen şi a celor care au fost alocate bolnavilor deCovid-19 nu este clar în acest moment. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]