Imaginea articolului Au fost finalizate testele de acceptanţă a echipamentelor primei baterii de rachete PATRIOT. Anunţul MApN

Au fost finalizate testele de acceptanţă a echipamentelor primei baterii de rachete PATRIOT. Anunţul MApN

Ceremonia prilejuită de finalizarea testelor de acceptanţă şi recepţia finală a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT din dotarea Forţelor Aeriene Române a avut loc joi, 29 octombrie, la sediul Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Activitatea a avut loc în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei generale pentru armamente, Statului Major al Forţelor Aeriene şi Biroului pentru cooperare în domeniul apărării din România (ODC).

Şefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii şi Ministerului Apărarii Naţionale au prezentat concluziile acestei activităţi care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni, precum şi acţiunile următoare pentru continuarea procesului de implementare şi consolidare a capabilităţii de apărare aeriană şi antibalistică PATRIOT, achiziţionată de România în baza Legii nr. 222/2017.

Pentru militarii români urmează o etapă de instruire privind elementele de configuraţie specifice primului sistem PATRIOT achiziţionat. De asemenea, specialiştii români şi americani analizează elementele preliminare de planificare ale următoarelor activităţi de testare a sistemelor PATRIOT ce vor fi livrate ţării noastre în anul 2022.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]