Alisa Denisa Almăjanu este o româncă de 22 de ani, din Coslada, care a terminat studiile de asistentă de curând şi a fost angajată din primăvară la un spital din Madrid. Ne spune că acum secţiile ATI sunt aproape pline şi unele cazuri grave rămân în camere obişnuite de spital.

Alisa a trăit momentele grele ale pandemiei alături de colegi cu experienţă şi acum spune că mulţi sunt extenuaţi şi, uneori, cu moralul la pământ.

Sindicatele denunţă faptul că din 24 de mii de asistente, la Madrid, doar 11 mii au contracte pe termen lung.
Ca să suplimenteze secţiile COVID-19, autorităţile regionale de la Madrid au adus noi paturi de spital, pentru care nu există suficient personal medical.

Alisa Denisa Almăjanu, asistentă medicală la Madrid: Noi trebuie să-i tratăm pe secţie exact cum se tratează la Terapie Intensivă şi nu avem acele resurse. Sincer, de multe ori, noi între colegi, încercăm să ne încurajăm unii pe alţii, spunem că totul va fi bine, că trebuie să ne ajutăm şi trebuie să ieşim din această situaţie. Cer foarte mult de la noi. Contractele ţi le fac pe 3 luni sau 6 luni, dar mai mult nu vor pentru că, normal, după aceea nu mai pot să te dea afară şi se joacă un pic cu tine, cum le convine lor.

Jesus Garcia Ramos, asistent sindicalist SATSE: Avem 500 de persoane internate la ATI doar cu coronavirus, pe lângă ceillalţi fără COVID-19, şi asta presupune o presiune destul de mare şi dificultatea de a asista persoanele cu alte patologii. Nu sunt trataţi bine bolnavii cronici, întârzie probele de diagnostic şi se amână operaţii, fapt pentru care ne temem că următoarea pandemie poate fi a cronicilor şi pacienţilor netrataţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]