Dacă rata de infectare cu noul Coronavirus depăşeşte pragul de 1,5 la 1000 de locuitori, restaurantele, cafenelele, teatrele şi evenimentele nu se vor mai putea desfăşura în interior.

La Constanţa, Andrei Moca, barman şi barista de 15 ani, i-a propus unui prieten ideea lui. Aceea de a deschide o cafenea de specilaitate unde să le poată oferi clienţilor o cafea execepţională.

În 2017 a plecat la Londra pentru a lucra ca şi barman, unde a reuşit să se specializeze în această meserie. S-a întors în Constanţa în ianuarie, dar pentru că toate cafenelele începeau să se închidă, a decis să lucreze în vânzări.

Ideea unei cafenele proprii i-a plăcut mereu, dar pentru că investiţia este una generoasă, un prieten i-a pus pe hârtie toate ideile şi aşa a pornit noua afacere.

În aproximativ două luni au reuşit să renoveze spaţiul închiriat şi să obţină toate avizele necesare funcţionării. Din cauza legiferării amibigue, măsurile de siguranţă luate au fost sporite.

Fiecare client în parte primeşte o mască de unică folosinţă la intrare, iar geamurile şi uşa rămân mereu deschise pentru o aerisire continuă.

Cafeneaua are 17 mp² şi a fost concepută pentru a putea funcţiona chiar dacă Guvernul va impune închiderea localurilor la interior.

Preţul chiriei spaţiilor în zona centrală, unde este situată şi cafeneaua, nu a scăzut o dată cu epidemia de Coronavirus.

Managerul locaţiei, Marius Costin, ştie că a fost o provocare deschiderea unei afaceri în această perioadă şi consideră că investiţia se va amortiza în patru ani.

Chiar dacă este un spaţiu mic şi are un singur angajat, investiţiile au fost destul de mari. Espressorul şi râşniţa, cele mai importante elemente ale unei cafenele de specialitate, au costat peste 10.000 euro.

Marius Costin – Manger cafenea: Ne-am dorit să oferim iubitorilor de cafea din Constanţa ocazia de a degusta o cafea artizanală, prajită de către vicecampionul mondial Bogdan Georgescu. În cazul în care va trebui să revenim la situaţia de urgenţă în care ne-am aflat, în cazul în care restaurantele şi cafenelele vor fi inchise, vom trece la regim take away. Dacă feedback-ul din partea iubitorilor de cafea va fi unul pozitiv, avem deja în vedere alte două locaţii noi pe care ne dorim să le deschidem în primul trimestru al anului viitor.

Andrei Moca – Barista: La o lună de la deschidere am ajuns să vindem undeva la peste 40 de cafele zilnic şi încercăm să formăm clientul şi în acelaşi timp să le oferim o cafea de calitate superioară. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]