Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat, sâmbătă, cetăţenii să respecte regulile de igienă şi să evite deplasările care nu sunt absolut necesare, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

“Ne aflăm într-o etapă severă a pandemiei de coronavirus. Numărul infecţiilor creşte în mod necontrolat de la o zi la alta. Pandemia se răspândeşte rapid, mai rapid decât acum mai mult de şase luni. Etapa mai uşoară din timpul verii a trecut, acum ne aflăm înaintea unor luni dificile. Următoarele zile şi săptămâni vor determina cum va fi iarna, cum va fi Crăciunul. Noi toţi vom determina viitoarea situaţie. Aş vrea să vă spun care este convingerea mea. Trebuie să contribuim cu toţii ca virusul să nu se răspândească necontrolat. Fiecare zi contează. Contactele persoanelor infectate trebuie raportate, pentru a întrerupe lanţul de contagiere”, a declarat Angela Merkel, conform unui discurs video transmis prin Twitter de Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Angela Merkel a subliniat că este foarte important ca oamenii să păstreze distanţa, să poarte maşti şi să respecte regulile generale de igienă. Cancelarul Germaniei a subliniat că răspândirea virusului depinde direct de numărul de contacte, pledând pentru evitarea întâlnirilor cu persoane din afara locuinţei, pentru a se limita numărul infecţiilor.

“Exact acesta este apelul pe care vi-l adresez astăzi: Întâlniţi-vă cu cât mai puţine persoane, atât în afara locuinţei, cât şi acasă. Vă adresez rugămintea: renunţaţi la orice deplasare care nu este absolut necesară, renunţaţi la evenimentele de celebrare care nu sunt neapărat necesare. Vă rog să rămâneţi în propriile case oricât de mult este posibil”, a subliniat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel a precizat că înţelege că nu este uşor ceea ce solicită, dar a explicat că regulile sunt necesare pentru a proteja sistemul medical, sistemul educaţional, economia şi locurile de muncă.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost raportate 7.830 de noi cazuri de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]