Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor decedaţi în incendiul din Secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Diplomatul a solicitat arborarea drapelului SUA în bernă, în semn de doliu pentru victime.

Ambasadorul Zuckerman, în numele preşedintelui Trump şi al poporului Statelor Unite, exprimă sincere condoleanţe familiilor celor care au pierit în incendiul din Spitalul din Piatra Neamţ. Americanii astăzi plâng alături de poporul român. Salutăm curajul personalului spitalului şi personalului de primă intervenţie, care, fără să se gândească la propria lor siguranţă, s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienţii şi alte persoane aflate încă în spital”, a trnsmis, duminică, Ambasadqa SUA la Bucureşti.

Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să binecuvânteze toţi eroii care au salvat vieţi în urma incendiului de la spital, de azi-noapte. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-şi propria viaţă pentru a-i salva pe alţii, este un model pentru noi toţi. Îi dorim tot binele pentru o recuperare rapidă”.

Ambasadorul Adrian Zuckerman l-a sunat, duminică, pe prim-ministrul Ludovic Orban şi i-a transmis condoleanţele şi pentru a-i oferi asistenţa din partea guvernului SUA, inclusiv ajutor pentru investigarea cauzei incendiului şi sprijin pentru prevenirea unor tragedii similare.

De asemenea, diplomatul american l-a felicitat pe premier pentru răspunsul prompt la această tragedie şi i-a spus că este de acord cu el în sprijinirea unui plan de revizuire şi modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, astfel încât astfel de tragedii să nu se mai repete.

Ambasadorul a ordonat ca drapelul american să fie arborat la jumătate de catarg în onoarea victimelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]