Pe 3 noiembrie nici tu, dar mai ales americanii s-ar putea să nu cunoască cine a câştigat alegerile prezindeţiale. Este pentru prima dată în istoria SUA când s-ar întâmpla acest lucru. Şi asta nu o spun comentatorii sau analiştii, dar chiar şefii celor mai importante trusturi de presă americane, fie ele pro-democrate sau pro-republicane.  

„Mă refer aici la NBC, CBS, CBA, ABS, FOX şi chiar AP anunţă deja, chiar şi într-o analiză a Financial Times publicată ieri că s-ar putea să nu avem pe trei noiembrie un preşedinte declarat învingător pentru că este o incertitudine fără precedent”, a spus jurnalista Sorina Matei. 

Principalii editori de presă din america explică situaţia prin prisma mai multor variabile care pot influenţa rezultatele alegerilor prezindeţiale.

„Este vorba de sondaje, este vorba de voturile care au fost exprimate anticipat, este vorba despre deciziile Curţii Supreme, este vorba de modificarea structurii electoralelor în statele decisive şi este vorba despre pandemie. Sunt prea multe variabile în aceste alegeri şi presa americană, şefii de redacţie, şefii de staţii de televiziune cam anunţă că aceste alegeri ar putea să nu aibă un câţtigător chiar pe data de 3 noiembrie”, a adăugat Sorina Matei. 

„S-ar putea să aveţi o seară electorală în care unele [organizaţii de ştiri] apelează la state, iar altele nu.”, a prevenit Susan Zirinsky, şeful CBS News. 

„Aproximativ jumătate din state au o experienţă mare în numărarea voturilor anticipate şi cele trimise prin poştă. O altă mare jumătate nu.”, a afirmat şi Noah Oppenheim, şeful NBC News.

„Nivelul de incertitudine este fără precedent. Aceasta incertitudine încetineşte procesul. Trebuie să avem un plan dacă acest proces nu se încheie noaptea”, a menţionat James Goldston, preşedintele ABC News. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]