Planurile de colonizare a Lunii avansează cu paşi repezi. Toyota va construi pentru Agenţia Spaţială japoneză un rover lunar electric.

Dar nu va semăna cu nimic din ce-ai văzut până acum. Va fi cam de două ori dimensiunea unui van actual, va putea găzdui doi astronauţi care nu vor trebui să stea în costum spaţial, va fi ca un habitat pe roţi.

„Astronauţii vor trebui să trăiască lungi perioade de timp în interiorul roverului, aşa că tehnologia trebuie să le asigure mobilitate şi transport dar şi confort şi siguranţă.

Alimentarea motorului cu pile de combustie va asigura o autonomie de 800 de kilometri la o singură încărcare, iar panouri solare vor suplimenta alimentarea cu energie electrică. Roverul va avea şi tehnologie pentru conducere autonomă”, spune astronautul japonez Koichi Wakata.

„Să conduci 30 de zile în şir va fi foarte solicitant, aşa că unele părţi vor fi automatizate. Astronauţii vor prelua comanda manuală dacă va fi nevoie să iasă din situaţii dificile.

Roverul japonez ar urma să ajungă pe solul lunar în 2029. Paşi concreţi a făcut şi NASA, care a semnat un contract de 14 milioane de dolari cu Nokia pentru construirea unei reţele 4G pe Lună”, explică şi Takao Sato, inginer Toyota.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]