Atacatorii şi-au ales strategic momentul de acţiune. Poliţia austriacă era preocupată să se asigure că toate restaurantele se vor închide la ora stabilită, conform lockdown-ul. Erau clienţi în restaurante. Asta îţi spune un antreprenor român. George locuieşte în Viena de 18 ani. Acum doi ani, şi-a deschis un restaurant românesc la trei kilometri de centrul oraşului. În momentul atacului era cu echipa de curieri pe teren, livra mâncare.

„Am vorbit cu personalul să închidă uşile. Auzisem cea de-a doua tentativă care era în apropierea restaurantului. Ideea era că chiar erau pe străzi. Trăgeau la întâmplare cu puşti, cu pistoale. Orice se putea întâmpla. Următoarele atentate bănuiesc că vor fi în staţiile de metrou. Oamenilor le este frică să mai meargă la muncă. Neoficial, oficial, nu ştiu, am înţeles că au luat şi ostatici în centru. E de neînţeles cum de nu au putut opri acest atac terorist. Cu ani în urmă, când erau foarte multe atacuri – în Franţa, Belgia şi în toate ţările europene erau atacuri teroriste – Austria le lua din faţă”, povesteşte George Andrei Frumosu.

La fel ca HoReCa de la noi, gastronomia din Austria se confruntă cu probleme. George a pierdut 80% din cifra de afaceri în primele luni de restricţii. În acest moment, afacerea lui poate supravieţui prin serviciu de livrare şi aşteaptă ajutorul de la statul austriac.

„Restricţiile, lockdown-ul şi atentatul de dinaintea lockdown-ului afectează foarte mult. Instaurează frică. Oamenii oricum sunt panicaţi cu acest Covid-19. Nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu la ce să se aştepte”, mai spune George Andrei Frumosu.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]