Reţeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului a înregistrat în urmă cu o zi depăşiri de peste 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10, la câţiva dintre senzorii din regiunea Bucureşti Ilfov.

Cea mai mare valoare a fost înregistrată în Sinteşti, lângă Bucureşti, 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10, o zonă unde se ard ilegal deşeuri şi unde Ministerul Mediului a dat amenzi în primăvară.

Valori mari au fost înregistrate şi în Berceni, peste 1.000% pentru PM 2,5 şi peste 700% pentru PM 10. Lista zonelor din Bucureşti unde s-au înregistrat valori mari continuă cu Ghencea, Drumul Taberei şi zona de centru.

Garda de Mediu a postat pe Facebook un răspuns la această situaţie, spunând că poluarea este o consecinţă a inversiunii atmosferice.

”În această seară, pe fondul unei inversiuni termice şi a unui calm atmosferic, senzorii de măsurare a calităţii aerului din reţelele alternative au sesizat în Bucureşti şi împrejurimi depăşiri ale valorilor acceptate.
În aceste condiţii, comisarii echipelor de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt pe teren şi monitorizează situatia. Imediat ce unul din aceşti senzori capăta culoare roşie, aceştia se deplasează la faţa locului pentru verificări.
De asemenea Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului este prezentă în teren cu autolaboratorul din dotare pentru măsurători suplimentare şi compararea datelor cu cele înregistrate de senzorii reţelelor paralele.
Pe măsură ce echipele noastre obţin date din teren, vă vom ţine la curent.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]