„Curtea Constituţională a României anunţă cu profund regret decesul prof.univ.dr. Ion predescu, judecător în perioada 2004 – 2013. Strălucit absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Litere şi Filosofie, Ion Predescu va rămâne în memoria publică drept o personalitate marcantă a vieţii juridice şi politice din România”, anunţă CCR.

Avocat din 1952, consilier şi director al BCAJ Craiova, senator din mai 1990, membru al Comisiei constituţionale a Adunării Constituante, preşedinte al Comisiei juridice a Senatului şi ministru al Justiţiei (1996), a participat la redactarea Constituţiei României (1991) şi a legilor care au pus bazele statului de drept şi democraţiei constituţionale.

Ion Predescu a fost membru al Asociaţiei Juriştilor din România şi cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova şi la Facultatea de Drept a Universităţii “Spiru Haret” din Bucureşti, precum şi autor a numeroase cărţi, articole şi studii publicate în revistele de specialitate.

A primit Steaua României în grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Predescu cetăţean de onoare al municipiului Craiova şi a fost omagiat cu Meritul Academic.

„Numit judecător al Curţii Constituţionale în anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, raţiune şi înţelepciune, punând în slujba justiţiei constituţionale întreaga sa erudiţie, experienţă profesională şi de viaţă, dar şi calităţile umane deosebite. Membrii Curţii Constituţionale şi toţi cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut şi de a fi lucrat împreună cu Ion Predescu îi vor purta o binemeritată preţuire şi o neştearsă amintire. Condoleanţe familiei îndoliate”, mai transmite Curtea Constituţională.

Între anii 1990-2004, Ion Predescu a fost senator de Dolj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]