În ultimele 24 de ore, au fost raportate 12.982 de cazuri noi şi 451 de decese.

Ultimele cifre pun Argentina alături de Statele Unite, India, Brazilia şi Rusia, toate cu populaţii care depăşesc cu mult cei 45 de milioane de oameni din Argentina.

Înseamnă că unul din 45 de argentinieni a avut virusul.

Peste 26.000 de oameni au murit, ceea ce a dat o rată de fatalitate a ţării de aproximativ 2,7%, potrivit datelor ministerului sănătăţii.

Ţara ocupă locul 15 în lume în ceea ce priveşte decesele la 100.000 de locuitori, la 59.03, conform datelor Johns Hopkins. Peru (105,35), Brazilia (73,36) şi Chile (72,80) şi Ecuador (72,5) depăşesc rata deceselor la 100.000 în America de Sud. Prin comparaţie, rata SUA este de 67,14.

Argentina se confruntă, de asemenea, cu niveluri scăzute de testare. Dar pentru cei care sunt testaţi, mai mult de 60% din testele recente revin pozitive, una dintre cele mai mari rate de pozitivitate din lume.

Frontierele Argentinei rămân închise turismului, deşi zborurile interne au fost reluate pentru ca persoanele cu aprobarea guvernului să călătorească din motive medicale, familiale sau de serviciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]